2x2 ORTEGA (øvet)

Kan du allerede samle din 2x2 professorterning og ønsker at blive hurtigere - kan du lære ORTEGA metoden.
Et andet trick er at købe en hurtig og bedre 2x2. Se de hurtigste 2x2 professorterninger her.
Har du styr på ORTEGA metoden kan du løse en 2x2 professorterning på ned til kun 5 sekunder. Altså blive meget hurtigere til at løse den end man kan være med begyndermetoden

Intro
Du samler terningen i 3 steps. Du skal være farveneutral, så du ikke skal hænge dig fast på at starte med at samle den hvide side osv. Kan få dig ned på 5 sek.

Step 1

2x2 ORTEGA metode løsning for øvede

Mål: En farvet top. Sidefarverne behøver IKKE at passe. Farven behøver ikke være hvid, som på billedet, farvevalget er vilkårligt. Du skal blot kunne huske hvilken farve der skal være modsat af den side du har samlet. Hvid/Gul, Blå/Grøn eller Rød/Orange.

Metode: At samle denne side er intuitivt, og rimelig simpelt. Dette er ikke nærmere beskrevet, da det formodes at du allerede kan dette. Ellers se step 1 i begyndermetoden.

 

Step 2

2x2 ORTEGA OLL

Mål: At samle den modsatte side. Farven er den modsatte af den du samlede i step 1.

Metode: Du kan have 7 forskellige konstellationer. Der er én algoritme for alle 7, som kan lave step 2 færdig. Det er positionerne på den farve du skal samle der bestemmer hvilken af de 7 algoritmer du skal bruge. Metoden hedder OLL (Orientate Last Layer). Mange af algoritmerne går igen når du senere skal lære at løse en 3x3 professorterning. Er det for meget at lære alle 7, kan du med fordel lære SUNE (nr. 3 herunder) som kan løse dem alle ved at gentage den flere gange.

2x2 ORTEGA OLL

Step 3

2x2 ORTEGA PBL

Mål: At samle 2x2 Professorterningen færdig

Metode: Kig efter om begge lag har enten et sæt barer/forlygter, er helt samlet
eller ingen af delene. Der er 5 forskellige scenarier med hver én algoritme der
løser dem. De kaldes PBL (Permutation of Both Layers).

 

PBL

2x2 ORTEGA PBL

Øver du dig meget og lærer denne Otega-metode uden ad og lærer gode fingertricks – han du løse en 2x2 professorterning på ned til 5 sek.

Vores Brands